Waarom doen we dit?

Omdat we willen werken aan een hoopvol project in tijden waarin mensen en samenlevingen zich steeds meer terugplooien op zichzelf. We dromen van een wereld waarin mensen rekening houden met de impact van hun keuzes en beslissingen op andere mensen en levensvormen, dichtbij en veraf, nu en in de toekomst.

Omdat we op deze manier ons steentje willen bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering. Hoe voedselbossen dat doen? Je leest het hier.

Omdat we verbinding willen creƫren tussen verschillende mensen, tussen mens en natuur, tussen ecosystemen, tussen mens en God, tussen meningen en gedachten. We geloven dat verbonden mensen meer solidair zijn, diepere wortels hebben, en daardoor veerkrachtiger in het leven staan.

Omdat we vinden dat (duurzame) voedselproductie een belangrijke plaats zou moeten innemen die het vandaag in onze samenleving verloren heeft. We willen inzetten op voedselzekerheid in een woelige (klimaat)toekomst, omdat we vrezen dat onze kinderen en kleinkinderen een zware strijd te wachten staat.

Omdat we simpelweg tot rust komen en genieten van al die heerlijkheden en biodiversiteit in onze paradijselijke tuin.

Omdat we ook jou willen inspireren.