Kalender

ZATERDAG 16 MAART 2024 – 15.00-17.00 UUR: DIY CALENDULA CREME EN LIPPENBALSEM

Kom handcrème, lippenbalsem, of badolie maken met Calendula (Goudsbloem) uit ons voedselbos. Calendula verzacht schrale en droge huid, en dat in combinatie met verschillende olieën en bijenwas geeft een volledig natuurlijke balsem: voor het hele lichaam, voor babybilletjes, als massageolie, badolie, … Noem maar op! Graag inschrijven, maar last-minute je buurvrouw, moeder of vriend meebrengen mag zeker!

Alle volwassenen en oudere kinderen welkom!
Prijs: 15 EURO per persoon, alle benodigdheden en drankje inbegrepen
Schrijf je hier in!

ZONDAG 21 APRIL 2024 – 15.00 UUR: LENTE-MEDITATIESESSIE

De natuur wordt weer wakker: het gezoem van insecten, de geur van bloesems, het getjilp van vogels, het frisse groen van de blaadjes, dat inspireert! Val even stil in ons voedselbos, neem die nieuwe energie in je op met al je zintuigen, mediteer over enkele treffende uitspraken. Simon Godecharle begeleidt de sessie. Nadien kan je nog napraten bij een lekker lente-drankje, uit het voedselbos, natuurlijk!

Alle volwassenen welkom!
Zit je niet graag op het gras? Breng een matje of laag stoeltje mee.
10 EURO per persoon
Graag hier inschrijven
, maar iemand onverwachts meebrengen mag altijd!

ZONDAG 5 MEI 2024 – 15.00-17.00 UUR: BROUW JE UNIEKE TISANE

We plukken verschillende eetbare bloemen, blaadjes en kruiden en zetten er tisane van. Je kan al deze kruidenthees proeven en mengen, je leert iets over de eigenschappen van elke plant. Op die manier brouw en mix je bloemen en kruiden bij elkaar, tot je de thee-mix gevonden hebt die helemaal bij je past. Plukken maar, en thuis laten drogen, en je persoonlijke theemengeling is klaar! Ook leuk als moederdagcadeautje!

Alle volwassenen en kinderen welkom!
10 EURO per persoon
Graag hier inschrijven,
maar onverwachte gasten ook welkom!

ZATERDAG 8 JUNI 2024 – 15.00-17.00 UUR: VOEDSELBOS-LOEMPIA’S VOOR KINDEREN

Er groeit allerlei lekkers in het voedselbos dit seizoen. We plukken samen fruit, groenten, eetbare bloemen en kruiden. Die kan je naar hartelust combineren in je ‘loempia’s’ van rijstpapier. Welke combinaties vind jij het lekkerst? We drinken er heerlijke vlierbloesemlimonade bij, en natuurlijk is er ook tijd om te spelen!

Alle kinderen en begeleidende volwassenen welkom!
10 EURO per kind, volwassenen gratis (en ze mogen de ‘overschotjes’ opeten die de kinderen niet lusten 🙂
Graag hier inschrijven, maar onverwachts een vriend(innet)je meebrengen mag altijd!

ZONDAG 14 JULI 2024 14.00-16.00 UUR: BLAD/BLOEM-STEMPELEN OP STOF VOOR KINDEREN

Hapa-Zome is een oude Japanse verftechniek, waarbij je planten en bloemen op stof legt, en er vervolgens met een hamer op klopt, zodat de planten hun kleur afgeven aan de stof. Het resultaat is heel bijzonder! Kom met ons kunstwerkjes maken met de vele bloemen die ons voedselbos rijk is. Uiteraard is er ook tijd om te spelen.

Alle kinderen en begeleidende volwassenen welkom!
10 EURO per kind, drankje inbegrepen, volwassenen gratis
Graag hier inschrijven, maar onverwachts een vriend(innet)je meebrengen mag altijd!

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2024 – TUSSEN 09.00 EN 12.00 UUR: BOEKETTEN PLUKKEN

Kom een vers, lokaal, onbespoten boeket plukken in ons voedselbos voor je (groot)moeder – of iemand anders! Het is volop bloeiseizoen: je kiest wat je mooi vindt, wat groen eromheen, klaar! Ben je niet zo’n kleurencombinator? Wij willen gerust helpen iets samen te stellen. Let wel, wij zijn geen bloemist, een elastiekje of touw rond je boeket kunnen we je geven, maar inpakpapier en linten hebben we niet. Maar hé, dat is toch niet nodig? Het milieu zal je dankbaar zijn!

Iedereen welkom, inschrijven niet nodig!
Je betaalt wat jij redelijk vindt voor het boeket dat je plukt.

ZONDAG 22 SEPTEMBER 2024 – 15.00-17.00 UUR: INFORMATIEVE RONDLEIDING MET PROEVERIJ

Wat is een voedselbos juist? Welke planten groeien er allemaal? Moet dat altijd groot zijn, of kan het ook klein? Kom naar onze informatieve rondleiding, ontdek de basisprincipes van een voedselbos, en ruik en proef verschillende ‘gewone’ en bijzondere planten, vruchten en kruiden. We sluiten af met een heerlijk voedselbos-theetje. Kinderen mogen zeker meekomen, ze kunnen lekker spelen!

Iedereen welkom!
10 EURO per volwassenen, kinderen gratis
Graag hier inschrijven, maar je vader, schoonzoon of vriendin last-minute meebrengen mag!

ZATERDAG 5 OKTOBER 2024 – 14.00-16.00 UUR: PAPIER SCHEPPEN MET BLOEMEN EN ZADEN VOOR KINDEREN

Intussen is het herfst, en hebben we verschillende bloemen gedroogd en zaden verzameld. Tijd om daar creatief mee aan de slag te gaan! Kom mee papier scheppen met bloemen voor een bijzonder kaartje. Of maak zelf kaartjes van ‘groeipapier’ met zaadjes, die je na het lezen in de grond stopt en afwacht wat eruit zal komen…
Uiteraard is er ook tijd om te spelen!

Alle kinderen en begeleidende volwassenen welkom!
10 EURO per kind, drankje inbegrepen, volwassenen gratis
Graag hier inschrijven, maar onverwachts een vriend(innet)je meebrengen mag altijd!

VRIJDAG 1 NOVEMBER 2024 – 10.00-12.00 UUR: BIOLOGISCH AFBREEKBARE BLOEMSTUKJES

Kom mee op zoek naar wat het voedselbos in de herfst biedt aan bloemschikmateriaal: nog enkele laatbloeiers, rozenbottels, sierfruit, schors, dennenappels, eikels, … We maken er een mooie compositie van en ‘lijmen’ deze aan elkaar zonder plastic, lijm of chemische producten. Zo kan je bloemstukje achteraf terug helemaal opgaan in de natuur. Mooi voor op het kerkhof, of om je huis in herfst-sfeer te brengen. Wij zorgen voor een warme drank en iets lekkers.

Alle volwassenen en kinderen welkom!
10 EURO per gemaakt bloemstuk, meerdere stukken maken kan.
Graag hier inschrijven, maar onverwachte gasten ook welkom!

ZONDAG 22 DECEMBER 2024 – 15.00-17.00 UUR: KERSTKNUTSELEN VOOR KINDEREN

De gezelligste tijd van het jaar! Ook nu nog verrast het voedselbos ons met allerlei knutselmateriaal. Kom mee op schattenjacht, en maak biologisch afbreekbare kerstknutsels. Een kerstboom van takjes en rozenbottels? Een kerstslinger van stokjes en citroenschijfjes, of een kerststalletje van dennenappels en mos? Wat maak jij?
Wij zorgen voor een vuurkorf, warme drankjes en lekkere verse koekjes. Welkom!

10 EURO per kind, volwassenen gratis
Graag hier inschrijven, maar onverwachts een vriend(innet)je meebrengen mag altijd!