Kalender

ZONDAG 14 JULI 2024 14.00-16.00 UUR: BLAD/BLOEM-STEMPELEN OP STOF VOOR KINDEREN

Hapa-Zome is een oude Japanse verftechniek, waarbij je planten en bloemen op stof legt, en er vervolgens met een hamer op klopt, zodat de planten hun kleur afgeven aan de stof. Het resultaat is heel bijzonder! Kom met ons kunstwerkjes maken met de vele bloemen die ons voedselbos rijk is. Uiteraard is er ook tijd om te spelen.

Alle kinderen en begeleidende volwassenen welkom!
10 EURO per kind, drankje inbegrepen, volwassenen gratis
Graag hier inschrijven, maar onverwachts een vriend(innet)je meebrengen mag altijd!

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2024 – TUSSEN 09.00 EN 12.00 UUR: BOEKETTEN PLUKKEN

Kom een vers, lokaal, onbespoten boeket plukken in ons voedselbos voor je (groot)moeder – of iemand anders! Het is volop bloeiseizoen: je kiest wat je mooi vindt, wat groen eromheen, klaar! Ben je niet zo’n kleurencombinator? Wij willen gerust helpen iets samen te stellen. Let wel, wij zijn geen bloemist, een elastiekje of touw rond je boeket kunnen we je geven, maar inpakpapier en linten hebben we niet. Maar hé, dat is toch niet nodig? Het milieu zal je dankbaar zijn!

Iedereen welkom, inschrijven niet nodig!
Je betaalt wat jij redelijk vindt voor het boeket dat je plukt.

ZONDAG 22 SEPTEMBER 2024 – 15.00-17.00 UUR: INFORMATIEVE RONDLEIDING MET PROEVERIJ

Wat is een voedselbos juist? Welke planten groeien er allemaal? Moet dat altijd groot zijn, of kan het ook klein? Kom naar onze informatieve rondleiding, ontdek de basisprincipes van een voedselbos, en ruik en proef verschillende ‘gewone’ en bijzondere planten, vruchten en kruiden. We sluiten af met een heerlijk voedselbos-theetje. Kinderen mogen zeker meekomen, ze kunnen lekker spelen!

Iedereen welkom!
10 EURO per volwassenen, kinderen gratis
Graag hier inschrijven, maar je vader, schoonzoon of vriendin last-minute meebrengen mag!

ZATERDAG 5 OKTOBER 2024 – 14.00-16.00 UUR: VOEDSELBOSLOEMPIA’S MAKEN VOOR KINDEREN (EN VOLWASSENEN)

In elk seizoen zijn er andere lekkernijen te oogsten in het voedselbos. Kom proeven van wat de vroege herfst ons biedt. Samen oogsten, en daarna lekker mixen en uitproberen welke combinaties jij graag lust! Fijn voor kinderen, maar ook de volwassenen kunnen meesmullen. Een heerlijk voedselbosdrankje erbij. Mmm…
Uiteraard is er ook tijd om te spelen!

Alle kinderen en volwassenen welkom!
10 EURO per persoon
Graag hier inschrijven, maar onverwachts een vriend(innet)je meebrengen mag altijd!

VRIJDAG 1 NOVEMBER 2024 – 10.00-12.00 UUR: BIOLOGISCH AFBREEKBARE BLOEMSTUKJES

Kom mee op zoek naar wat het voedselbos in de herfst biedt aan bloemschikmateriaal: nog enkele laatbloeiers, rozenbottels, sierfruit, schors, dennenappels, eikels, … We maken er een mooie compositie van en ‘lijmen’ deze aan elkaar zonder plastic, lijm of chemische producten. Zo kan je bloemstukje achteraf terug helemaal opgaan in de natuur. Mooi voor op het kerkhof, of om je huis in herfst-sfeer te brengen. Wij zorgen voor een warme drank en iets lekkers.

Alle volwassenen en kinderen welkom!
10 EURO per gemaakt bloemstuk, meerdere stukken maken kan.
Graag hier inschrijven, maar onverwachte gasten ook welkom!

ZONDAG 22 DECEMBER 2024 – 15.00-17.00 UUR: KERSTKNUTSELEN VOOR KINDEREN

De gezelligste tijd van het jaar! Ook nu nog verrast het voedselbos ons met allerlei knutselmateriaal. Kom mee op schattenjacht, en maak biologisch afbreekbare kerstknutsels. Een kerstboom van takjes en rozenbottels? Een kerstslinger van stokjes en citroenschijfjes, of een kerststalletje van dennenappels en mos? Wat maak jij?
Wij zorgen voor een vuurkorf, warme drankjes en lekkere verse koekjes. Welkom!

10 EURO per kind, volwassenen gratis
Graag hier inschrijven, maar onverwachts een vriend(innet)je meebrengen mag altijd!