Ik wil ook een voedselbos!

Ben jij ook overtuigd dat een voedselbos de ideale harmonie tussen landbouw en natuur is? Wil je in de toekomst voedselzekerheid voor jou, je (klein)kinderen of anderen in je omgeving? Droom je van wandelen door een paradijselijke tuin terwijl je snoept van heerlijke vruchten? Wil je een veerkrachtige, klimaatbestendige tuin, die niet verdroogt en verdrinkt?

Yes! Tijd voor een voedselbos in jouw tuin! En nee, daar heb je geen hectaren voor nodig. In een kleine stadstuin kan je ook perfect de voedselbosprincipes toepassen en een eetbare oase creëren. Of je nu enkele vierkante meters of enkele vierkante kilometers bezit, elke tuin kan bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering. Elke tuin kan heerlijkheden voortbrengen. Elke tuin kan een weelderige biodiversiteit aan planten en dieren herbergen.

Een voedselbos vraagt het meeste werk in het begin: het ontwerp en de aanplanting. Nadien is het onderhoud zeer beperkt en moet je verder alleen maar oogsten, verwerken en smullen.

Gelukkig volgden wij een voedselbos-ontwerpcursus bij het Food Forest Institute. Wij maken graag een ontwerp voor jouw eetbare bostuin!

Klein of groot, chaotisch of ordelijk, met speelruimte voor de kinderen, een picknickplaats of opbergruimte, een vijver, wandelpaden, een sauna, … Wij maken graag het voedselbos van jouw dromen.

Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek, een bezoek aan jouw tuin en een offerte voor jouw ontwerp.